Počelo suđenje medicinskoj sestri koja je ubila muža cijanidom

Radiosarajevo.ba
Počelo suđenje medicinskoj sestri koja je ubila muža cijanidom
Facebook / Ilustracija

Na Višem sudu u Subotici nastavljeno je suđenje medicinskoj sestri Ireni Šarkanj (55) iz Horgoša koja je optužena da je mužu Ištvanu Šarkanju (63) ubrizgala cijanid, dok su se njezine kolege borile za njegov život.

Medicinska sestra i supruga preminulog od 19. februara 2018., kada je muškarac preminuo, tvrdi kako je u šprici bila voda, te da nije usmrtila muža, piše Blic.

Na sudu je svjedočilo dva ljekara, a odbrana je rekla kako je nezadovoljna istragom te inzistiraju da se utvrdi zašto se nije istražio sadržaj infuzije i ostalih lijekova kojima je pacijent bio liječen.

Policijski inspektor rekao je da je radio pretres kuće žrtve i okrivljenice te je sastavljao izvještaj, dok su forenzičari prikupili dokazni materijal nakon prijave za sumnjivu smrt.

“U Hitnoj pomoći zatekli smo osoblje, uzeli smo injekcije te fotografirali. Ponijeli smo garderobu preminulog. Nisu nam ništa drugo dali na uvid, a sve drugo je korišteno na reanimaciji te mi tome nismo mogli pristupiti”, rekao je jedan od forenzičara.

Neurolog Žolt Sabolčki, koji je bio prisutan za vrijeme reanimacije, rekao je kako je pacijent davao vitalne znakove života dok mu Irena nije ubrizgala sadržaj injekcije.

“Prišla mu je supruga i uhvatila ga za ruku. Doktorica se okrenula i pitala Irenu: ‘Što ste mu dali?’. Irena se uznemirila, prišla mužu polizala mu kapke i pitala što će biti dalje, ali na EKG-u je bila samo ravna linija. Špricu je tada izvadila iz smeća polizala je i rekla: ‘Vidite, nije ništa'”, ispričao je doktor Sobolčki.

Na njegovu inicijativu preminulom je napravljen CT mozga ne bi li se provjerilo je li smrt nastala uslijed izljeva krvi u mozak, no CT je bio u redu.

Oživljavanje je trajalo 45 minuta, ali žrtvi nije bilo spasa.

Suđenje se nastavlja idući mjesec.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije