Po pet mjeseci zatvora: Osuđeni državljani Srbije zbog pokušaja terorizma

Anadolija
Po pet mjeseci zatvora: Osuđeni državljani Srbije zbog pokušaja terorizma
/ Planirali da zauzmu Skupštinu Crne Gore (Anadolija)
Petorica državljana Srbije – Aleksandar Čurović, Nikola Đurić, Siniša Ćetković, Dejan Stanojević i Ivica Matić – koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, osuđeni na po pet mjeseci zatvora.

Oni su priznali da su planirali da nasilno probiju policijski kordon i zauzmu Skupštinu Crne Gore u noći održavanja parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine.

Na saslušanju u Višem sudu u Podgorici državljani Srbije objasnili su da su u Crnoj Gori uoči održavanja izbora došli da podrže Demokrarski front. Istakli su i da im je rečeno da će doći mnogo ljudi iz Srbije "kako bi podržali crnogorsku braću i opoziciju". 

Na današnjem saslušanju prikazane su rezervacije i kopije pasoša ruskih državljana Eduarda Širokova i Vladimira Popova, kojima su oni ulazili i izlazili iz Srbije. Širokova i Popova crnogorsko tužilaštvo sumnjiči da su organizatori kriminalne strukture, koja je pripremala upad u Skupštinu, hapšenje i likvidaciju bivšeg premijera Mila Đukanovića.

Od ostalih uhapšenih u ovom predmetu, u pritvoru su ostali bivši komandant srbijanske Žandarmerije Bratislav Dikić, zatim Branka Milić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević i Milan Dušić. 

Prije mjesec dana, njima se pridružio i Mihailo Čađenović, vozač Andrije Mandića, lidera Demokratskog fronta.

Srpski državljani Aleksandar Aleksić, Miloš Aćimović i Perica Andrić su 17. februara u sudnici Višeg suda priznali da su bili dio kriminalne organizacije. Oni su osuđeni na po pet mjeseci zatvora zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

Andrija Mandić i Milan Knežević, jedina dvojica osumnjičenih političara iz DF-a, tokom saslušanja negirali su da poznaju bilo koga od osoba za koje tužilaštvo tvrdi da su planirali izazivanje haosa na dan parlamentarnih izbora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije