Plenković o Milanovićevom pismu: 'To je zahvala za moje izjave o genocidu u Srebrenici'

3
Radiosarajevo.ba
Plenković o Milanovićevom pismu: 'To je zahvala za moje izjave o genocidu u Srebrenici'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković drugi dan boravi u Bruxellesu na Europskom vijeću.

Komentirao je pismo predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

"To je sad postala praksa da ima nekoliko aktera na hrvatskoj političkoj sceni koji se meni obraćaju tako da pisma šalju medijima. Čim mi ga netko pošalje medijima, ja ga doživljavam odmah irelevantnim ili manje bitnim jer više to doživljavam kao nečiji PR potez ne bi li ukazao na svoje postojanje.

Otkrivamo o čemu će glasati zastupnici Narodne skupštine RS

Otkrivamo o čemu će glasati zastupnici Narodne skupštine RS

Ja sam to doživio kao njegovu osobnu zahvalu za moja stajališta u Sarajevu kada su me pitali što mislim o njegovim izjavama o genocidu u Srebrenici, pa ću kad dođe vrijeme i kad se vidimo, a mislim da ćemo se vidjeti u ponedjeljak ili utorak, malo porazgovarati s njim", rekao je Plenković, prenose hrvatski mediji.

Osvrnuo se na Zaključke Vijeća o proširenju.

"Riječ je o jednom velikom dokumentu koji se odnosi na veliki broj zemalja jugoistočne Europe. Tu su svi naši susjedi, tu je i Turska, to su zaključci koji su se donijeli nakon dvije godine na temu proširenja. Smatramo da je dobro da su se donijeli. Hrvatska je imala određene pozicije. Ovi zaključci koje, ako ih usporedimo s onima sastanka na vrhu NATO-a prije nekoliko mjeseci puno bolji za Hrvate u BiH nego što su bili ti i otvaraju prostore za pregovore", poručio je premijer Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije