Plenković komentarisao Milanovićevo ponašanje: To je nedopustivo...

2
Radiosarajevo.ba
Plenković komentarisao Milanovićevo ponašanje: To je nedopustivo...
Twitter / Milorad Dodik i Zoran Milanović

Premijer Hrvatska Andrej Plenković nazvao je u petak puzajućim državnom udarom ponašanje predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji nije dopustio ministru odbrane Mariju Banožiću obraćanje na zakletvi vojnika u kasarni u Požegi, naglasivši da je time u stvari osnažio položaj ministra u Vladi, prenosi Al Jaazera.

Nakon svečanosti zakletve nove generacije dobrovoljnih vojnika u Požegi, Milanović je novinarima jučer izjavio kako je on zapovjedio načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga Hrvatske Robertu Hranju da ne dopusti ministru Banožiću obraćanje na svečanosti u kasarni.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković koji od jutros sudjeluje u Dubrovniku na Danima hrvatskog turizma, u izjavi novinarima rekao je kako je kratko vidio što se događalo u Požegi, naglasivši da je riječ o nedopustivom ponašanju predsjednika Milanovića.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

“Nisam ništa od toga vidio jer sam cijelo vrijeme bio na sastancima. Ovo što sam kratko vidio, vidio sam jedno nedopustivo ponašanje predsjednika Republike (Zorana Milanovića). Ovo se može slobodno nazvati jednim puzajućim državnim udarom”, rekao je Plenković novinarima, piše Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije