Susreti / Plenković kazao Đukanoviću: Hrvatska podupire suverenost Crne Gore

16. 09. 2021. u 19:00:00 Hina

Shares: 0

Hrvatska podupire suverenost i neovisnost Crne Gore i njen europski put, priopćio je ured predsjednika vlade Hrvatske nakon sastanka Andreja Plenkovića s crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem.

"U kontekstu recentnih događanja u Crnoj Gori, razmijenjena su mišljenja o tamošnjoj političkoj situaciji.

Hrvatska kao i dosad podupire suverenost i neovisnost Crne Gore, kao i njezin put prema članstvu u Europskoj uniji, koji nema alternativu", navodi se u priopćenju ureda predsjednika vlade.

"Naglašeno je i kako članstvo u NATO-u ima strateško značenje za Crnu Goru, ali i za stabilnost cijelog jadranskog bazena te jugoistočne Europe", dodaje se.

Plenković i Đukanović također su razgovarali o bilateralnim odnosima, rješavanju otvorenih pitanja i položaju hrvatske manjine u Crnoj Gori.

"Predsjednik Vlade Plenković poručio je kako očekuje nastavak aktivnosti koje će omogućiti institucionalnu, financijsku i projektnu potporu te očuvanje prava i identiteta hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori", navodi se u priopćenju.

Sugovornici su ocijenili da su hrvatsko-crnogorski odnosi dobri i prijateljski.

Đukanović se ranije sastao s predsjednikom Zoranom Milanovićem, na čiji je poziv došao u službeni posjet Hrvatskoj, i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA