Hr / Pismo o tome kako izgleda COVID: Taman kad misliš stat će, korona navali još više

27. 11. 2020. u 21:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 20

"Pišem Vam ovo samo iz razloga što sam i ja osobno bio u zabludi i mislio da je korona obična glupost – nije tako. Korona boli kao sam vrag."

"Ja sam prošao 'lišo' u odnosu na neke druge", govori za RTL.hr čitatelj iz Zadra koji je iskustvo svoje obitelji s koronom opisao u mailu prijateljima i poznanicima, a koji je došao i na adresu naše redakcije.

Kontaktirali su ga nakon što su pročitali njegov duhovit, ali i vrlo ozbiljan osvrt na COVID-19.

"Pišem Vam ovo samo iz razloga što sam i ja osobno bio u zabludi i mislio da je korona obična glupost – nije tako. Korona boli kao sam vrag. Moja najdraža žena mi je donijela koronu s posla (bilo bi bolje da je donijela papira, koverti ili kemijski), ali eto - donijela mi koronu.

Prošlu srijedu se budi u 6,30 i ima temperaturu 37,7, proljev, mučninu, bol u očnim dupljama. Ja je nagovorim da ostane kod kuće te nazovem doktoricu da joj otvori bolovanje. J**i ga po sili zakona svi sa temperaturom idu na test.

Odvezem je na test u 13.06 (bukvalno za tad je naručena i još nevjerojatnije i prozvana) da bi ju u srijedu u 21,00 nazvali i rekli da je pozitivna. Dala kontakte, mene i kćer.

U četvrtak bazao po kući, kći je dan provela u svojoj sobi, a žena umirala od mučnine i proljeva u svojoj sobi još uvijek na temperaturi 37,7. U petak se kći snuždila i dobila temperaturu 37,8 – 38,2 te zalegla u krevet. Bole je svi mišići, pije tablete za bolove i spava."

Nakon nekoliko dana što mu se kći i žena pate u nepromijenjenom stanju i autor ovog dnevnika počinje dobivati simptome.

"U ponedjeljak i mene počinju hvatati bolovi u mišićima. To je kao kad vam se leđa ukoče pa još uz to i grčevi kao kad plivate, u listovima, butinama i guznim mišićima. Preznojim se toliko da je madrac bio mokar kao da sam kantu vode istresao na njega.

Utorak opet grčevi, preznojavanje (temperaturu nisam mjerio.) Doktorica me hoće poslati u bolnicu jer sam ugrožena skupina. Pazim na tlak i on je 115/70 što bi trebalo biti dobro.

Noć sa utorka na srijedu je gadna. Leđa me ubijaju, hvala bogu nema grčeva, ali je bol neizdrživa, pijem 2 normabela, pijem 3 lekadola i u 3 u jutro idem se tuširati vrelom vodom da se mišići opuste. Zaspim pred jutro (kad je lekadol počeo djelovati)."

U srijedu, piše dalje, kći i supruga kojima je u međuvremenu bilo malo bolje, ponovno dobivaju jače simptome.

"Taman kad misliš stat će, korona navali još više", piše on i svima koji je još nisu preboljeli navodi niz savjeta iz prve ruke za pripremu za koronu.

Da bi ste spremni dočekali, ne daj bože, koronu u kući morate imati i neke lijekove, a šta on predlaže pogledajte OVDJE.

"'Bolje je i prdnuti u vodu nego piti samu vodu' je stara mudrost moje tetke, ali u koroni si suh kao barut i piješ puno više tekućine nego inače, za razliku što gubiš miris i okus i voda postaje ogavna. Ja cijedim limune i mandarine, kupite bar 5 kg mandarina i 2 kg limuna. Naravno i 2-3 kutije čaja koji volite.

Banane - kad ne možeš ništa jesti, banana ide.

100 lista, dupe blista - kupi toaletni papir, neće propasti.

Obavezno uzmite štapiće slane i Coca Colu jer to pomaže kod proljeva, izbjegavajte slatko", napisao je.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA