Pijani muškarac ranio nožem 30-godišnjaka, a onda povrijedio policajca

Radiosarajevo.ba
Pijani muškarac ranio nožem 30-godišnjaka, a onda povrijedio policajca
Na parkingu ispred jednog ugostiteljskog objekta u Metkoviću pijani 39-godišnjak zadao je nožem ubodnu ranu u predjelu trbuha 30-godišnjaku i lakše ga povrijedio.

Prilikom njegovog hapšenja teže je povrijedio i policijskog službenika, saopćila je Policijska uprava (PU) dubrovačko-neretvanska.

U saopćenju policije navedeno je da je u ranim jutarnjim satima u srijedu, na parking-prostoru ispred jednog ugostiteljskog objekta na području Metkovića, 39-godišnjak, pod utjecajem alkohola, nožem u predjelu stomaka zadao ubodnu ranu 30-godišnjaku lakše ga ozlijedivši, a nakon toga je napustio mjesto događaja, prenosi Hina.

Policija je ubrzo pronašla osumnjičenog koji je prilikom hapšenja napao policijskog službenika i teže ga ozlijedio, a kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je napadu na 30-godišnjega muškarca prethodila prijetnja koju je osumnjičenik uputio trećoj osobi, u čiju odbranu stao napadnuti muškarac.

Nakon hapšenja, pretražen je i stan kojim se koristi napadač i u njemu su pronađene četiri stabljike indijske konoplje visine od jednog metra do 135 centimetara i dvije eksplozivne naprave.

Zbog sumnje da je počinio krivična djela pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda, napada na službenu osobu, nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, policija je osumnjičenog kasno u srijedu navečer, uz krivične prijave, privela pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije