Pijani doktor nauka iz Sarajeva pokušao ubiti suprugu pred djecom

Radiosarajevo.ba
Pijani doktor nauka iz Sarajeva pokušao ubiti suprugu pred djecom
Foto: Printscreen / Ognjen A.

Ognjen A. (51) uhapšen je zbog sumnje da je hicima iz pištolja pokušao da ubije svoju suprugu naočigled maloljetne djece u njihovom stanu u Beogradu na Dedinju.

Sigurne smrti njegovu nesrećnu suprugu O. A. spasilo je samo to što je Ognjen bio toliko pijan da nije mogao da je pogodi hicima iz pištolja.

Drama se odigrala 5. januara, nakon kraće svađe supružnika, a onda je Ognjen izvadio jedan od tri pištolja koja ima u svom nelegalnom posjedu i zapucao na O. A.

Bježeći od pomahnitalog muža, ona je iskočila kroz terasu, a on nastavio da je juri pa je tako zapucao i nasred ulice. Srećom, oba puta je promašio, piše Kurir.rs.

Kada ga je policija uhapsila kod njega su pronađena tri pištolja, prigušivač, municija raznog kalibra i čaure. Određen mu je pritvor do 30 dana.

Ono što možda zvuči nevjerovatno je i da je Ognjen A. doktor nauka i inovator koji se pojavljivao na televiziji i davao intervjue za razne svjetske medije. Rođen je u Sarajevu, studirao je u Njemačkoj i Moskvi, a posljednjih 19 godina navodno se bavio pronalaskom talenata u sportu.

Pojavljivao se čak i u BBC-jevim dokumentarnim filmovima.

Njegova supruga je državljanka Švicarske, a pretpostavlja se da su se upoznali dok je živio u toj zemlji i bio na rukovodećoj poziciji u jednoj kompaniji.

Kako se saznaje, u elitni dio Beograda je doselio nedavno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije