Pijan i zaražen koronom spavao u upaljenom Mercedesu

0
Radiosarajevo.ba
Pijan i zaražen koronom spavao u upaljenom Mercedesu
Foto: eZadar. / Hrvatska policija / Ilustracija

U Aveniji Marina Držića u Zagrebu jučer oko 1:10 sati policijski službenici uočili su zaustavljeno vozilo marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka s uključenim motorom, u kojem je vozač spavao.

Autoophodnja na mjestu događaja utvrdila je da je 47-godišnji vozač upravljao privatnim automobilom da bi se potom s njime zaustavio, bez gašenja motora, te zaspao.

Ispitivanjem prisutnosti alkohola, tj. mjerenjem količine alkohola u litri izdahnutog zraka utvrđeno je da je vozač prethodno upravljao vozilom pri koncentraciji od 1.57 g/kg alkohola u krvi. Također kod sebe prilikom upravljanja nije imao ni vozačku ni saobraćajnu dozvolu. 

Daljnjim provjerama utvrđeno je da vozač ima na snazi izrečenu mjeru COVID-19 - liječenje na adresi boravka, piše policija.

S obzirom na utvrđeno, isti će boraviti na kućnoj adresi te će, po isteku mjere, policijski službenici provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije