Petogodišnji Noa se izgubio u Zagrebu, pri povratku kući promijenio dva tramvaja

Radiosarajevo.ba
Petogodišnji Noa se izgubio u Zagrebu, pri povratku kući promijenio dva tramvaja
Nakon tri sata neizvjesnosti, danas je pronađen petogodišnji Noa za kojim je tragala i zagrebačka policija.

Malo iza 17 sati on se istrgnuo baki iz ruke na Glavnom kolodvoru, a nakon što je ušao u tramvaj broj 2, pronađen je u porodičnoj kući gdje živi s roditeljima kako se igra, javlja HRT.

"Ušao sam u jednu dvojku i onda nakon te dvojke ušao sam u drugu. Prva je dvojka išla prema Žitnjaku, a druga prema Črnomercu i u nju sam ušao", kazao je mali Noa i dodao kako se snašao - lijepo.

Dječaku je na putu pomogla jedna putnica koja je s njim izašla iz tramvaja na stanici na Svetom duhu. Otišao je do kuće, našao ključ i upalio kompjuter i počeo gledati crtiće.

Zabrinuta majka Ivana Črnelč kaže da je proživjela teške trenutke, a baka Vesna kojoj se Noa izgubio pokušala je sama naći unuka, no kad nije uspjela, pozvala je policiju.

"Nisam vidjela kad je ušao u tramvaj", kazala je baka.

Policija je brzo reagirala, tražili su malenog Nou pregledavajući nadzorne kamere, a obavijestili su i taksiste i djelatnike ZET-a o tome šta se dogodilo.

U akciju traženja Noe uključio se i Ured za upravljanje u kriznim situacijama. Svi se slažu da je pravi poduhvat kada petogodišnjak uspije promijeniti dva tramvaja i iz centra Zagreba doći do svoje kuće, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije