Dramatična borba za pacijenta: Malenoj djevojčici srce stiglo u posljednji tren

Radiosarajevo.ba
Dramatična borba za pacijenta: Malenoj djevojčici srce stiglo u posljednji tren
FOTO: Arhiv / Zagreb

Malenoj Riti u petak je ugrađeno mehaničko srce, a samo dan kasnije roditelji su dobili najbolju vijest. Novo srce stiglo joj je iz Austrije. Operacija je trajala punih 12 sati. Sada cijela Hrvatska moli za nju

"Moja Rita je u subotu nakon 6,5 mjeseci čekanja i borbe dočekala novo srce. Dan prije je imala veliku operaciju - ugradili su joj umjetno srce kako bi mogla uopće proživjeti dok čekamo pravo srce. Podnijela je višesatnu operaciju herojski, a nekoliko sati kasnije dobili smo poziv koji našoj princezi i nama znači život. Novo srce", kazala je za 24sata.hr, izvan sebe, Dina Knežević, majka četverogodišnje Rite.

Srce je stiglo avionom Vlade Republike Hrvatske iz Beča. Državni centar zaštite i spašavanja primio je u subotu u 3.53 sati od transplantacijske koordinatorice Ministarstva zdravstva zahtjev za prijevoz tima za transplantaciju srca na relaciji Zagreb - Beč - Zagreb.

Vladin avion poletio je oko 7.30 sati. U zagrebu je bio oko 14 sati. Ljekarski tim sa srcem je Vladinim avionom stigao u Zagreb te je vozilom namijenjenim za potrebe transplantacije, uz osiguranu policijsku pratnju, srce prevezeno do Rebra, u kojemu je transplantacija i zakazana. Cijela porodica, kao i ljekarski tim na KBC-u Zagreb, prije toga proživljavali su pravu dramu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije