Pedofil i nasilnik: Optužen da je godinama silovao dijete i maltretirao izvanbračnu suprugu

3
Hina
Pedofil i nasilnik: Optužen da je godinama silovao dijete i maltretirao izvanbračnu suprugu
Foto: Slobodna Bosna / Hrvatska policija/Ilustracija

Županijsko državno tužilaštvo u Splitu podiglo je pred splitskim Županijskim sudom optužnicu protiv 38-godišnjaka koji se tereti da je više od dvije godine silovao dijete i verbalno te fizički maltretirao izvanbračnu suprugu.

Kako je saopćilo Državno tužilaštvo RH (DORH), 38-godišnjaku se stavlja na teret da je tačno neutvrđen broj dana od početka septembra 2021. do kraja januara 2024. godine, na području Županije splitsko-dalmatinske, izvršio sa spolnim snošajem izjednačenu spolnu radnju na štetu djeteta mlađeg od petnaest godina.

Uz to, okrivljeniku se tereti da je, od augusta 2018. do februara 2024. godine, svjestan da ugrožava psihofizički razvoj i pravilan odgoj djece svakodnevno, u njihovoj prisutnosti, verbalno i fizički nasrtao na izvanbračnu suprugu.

GRAS obavijestio građane: Zbog udesa tramvaji voze samo određene dionice

GRAS obavijestio građane: Zbog udesa tramvaji voze samo određene dionice

Njegovi postupci su kod oštećenika izazivali osjećaj straha i uznemirenosti.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor s obzirom da postoji opravdana bojazan da bi boravkom na slobodi mogao nastaviti s činjenjem kaznenih djela, dodalo je tužiteljstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije