Peđa Grbin postao novi predsjednik SDP-a Hrvatske

0
Radiosarajevo.ba
Peđa Grbin postao novi predsjednik SDP-a Hrvatske
Foto: Glas Istre / Peđa Grbin

Peđa Grbin četvrti je predsjednik SDP-a Hrvatske, nakon što je u subotu u drugom krugu unutarstranačkih izbora s osvojenih 65 posto glasova pobijedio protukandidata Željka Kolara, koji je dobio 35 posto glasova.

Unutarstranački izbori u SDP-u održani su nakon što se Davor Bernardić zbog poraza na parlamentarnim izborima u junu povukao s mjesta predsjednika stranke.

U prvom krugu, prošle subote, saborski zastupnik Grbin je dobio je 41,23 posto glasova, a drugoplasirani krapinsko-zagorski župan Željko Kolar 25,53 posto.

Danas u drugom krugu nešto više od 11.500 članova SDP-a s pravom glasa moglo je novog predsjednika birati na 286 biračkih mjesta u šest izbornih regija.

Novi predsjednik SDP-a Peđa Grbin rođen je 1979. godine u Puli, diplomirani je pravnik, a od 2016. potpredsjednik je stranke.

Odmah nakon objave rezultata Grbin je odgovarao na pitanja novinara.

Prvo je rekao da ne strahuje od toga da će ga neko rušiti.

"Nisam nikog rušio, ja sam reagirao na ono što sam smatrao loše. Kada vidim da u politici i SDP-u kada netko radi loše ja ću reagirati, molim kolege i kolegice da postupe na isti način. Ako griješim molim da me upozore", kazao je Grbin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije