Patrijarh SPC-a Porfirije u samoizolaciji

6
Radiosarajevo.ba
Patrijarh SPC-a Porfirije u samoizolaciji
Foto: TV Nova S / Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije nalazi se preventivno u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom koja je zaražena koronavirusom.

“Patrijarh je nedavno boravio u Hrvatskoj, a sada smo otkrili da je bio u kontaktu sa osobom za koju se ispostavilo da je zaražena koronavirusom. Zbog toga je on samoincijativno odlučio da bude u izolaciji, jer ne želi da izlaže druge ljude potencijalnom riziku i zato što mu je namjera da svojim primjerom pokaže i drugima kako da postupaju u ovakvim situacijima”, naveo je sagovonik Nove.rs, dodajući da se patrijarh dobro osjeća.

On aspolutno nema nikakve simptome zaraze, a ako Bog da, neće ih ni imati. Njega očekuju brojne obaveze i nakon što ispoštuje sve epidemiološke procedure i obaveze, odnosno ustanovimo da nije zaražen i da ne ugrožava druge oko sebe, on će nastaviti sa uobičajenim radom. Patrijarha očekuje put na Kosovo i mi se nadamo da će moći da ode tamo, ali za sada je važno da pokažemo društvenu odgovornost i da slijedimo pravila koja su propisali naši stručnjaci”, navedeno je iz Patrijaršije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije