Paprene cijene parkiranja u centru Dubrovnika

Radiosarajevo.ba
Paprene cijene parkiranja u centru Dubrovnika
Gradske vlasti Dubrovnika povećale su cijene parkiranja skoro duplo u najužem centru grada gdje će sat vremena parkiranja iznositi deset eura umjesto dosadašnjih 5,5 eura tokom ljetnje sezone.

Prema novom cjenovniku, dnevna parking karta u periodu od 1. maja do 31. oktobra ubuduće će koštati 202 eura. Parkiranje u Dubrovniku bit će duplo skuplje i tokom zimske sezone, pa će sat koštati 5,5 eura, a dnevna karta 108 eura.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je da vjeruje da je ova cijena parkinga primjerena lokaciji, prenosi Hina.

"Onaj ko želi da se parkira pored Straduna platit će tih deset eura. Naši sugrađani imaju mogućnost kupovine mejsečnih pretplatnih karata po cijeni od osam eura, zavisno od zone", rekao je Franković.

Nedjeljna karta za drugu parking zonu u Dubrovniku, odnosno parking oko historijskog jezgra Dubrovnika tokom ljetnje sezone koštat će 202 eura, dok u zimskoj nedjelju dana parkiranja iznosi 40,5 eura.

U Dubrovniku postoji pet parking zona - nulta, poslovna, druga, treća i izvanulični parking Gradac, koji je rezerviran za korisnike povlaštenih pretplatnih karata, na koje imaju pravo stanovnici Dubrovnika i okolnih općina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije