Panika među stanovnicima hrvatske hit destinacije: "Ovo je propast za iznajmljivače"

4
Radiosarajevo.ba
Panika među stanovnicima hrvatske hit destinacije: "Ovo je propast za iznajmljivače"
Foto: Instagram / Plaža u Zadru

Mještani Kožina i Petrčana kod Zadra strahuju za turističku sezonu.

Ne zato što misle da neće biti gostiju, već su uvjereni da će ih potjerati prašina i buka bagera. Traže prekid radova tokom ljeta, a na dogovor gradske kompanije i izvođača radova čeka se mjesecima.

U pitanju su radovi na novoj raskrsnici, ali i kanalizaciji, na koju se čekalo od sredine devedesetih godina. Zato iznajmljivači u zadarskom Diklu ne spavaju mirno. Apartmani im zasad zjape prazni. "Ja sam zatvorio do 1. jula , jer ne želim ih maltretirati ovdje", kaže za Dnevnik Goran Barešić, vlasnik apartmana.

Političaru iz BiH izgorio automobil

Političaru iz BiH izgorio automobil

Pomirio se, kaže, s činjenicom da mu ova sezona neće biti rekordna. Iako bi se bageri s ove lokacije trebali maknuti polovinom juna. A kad se kopa, onda se ispod zemlje nerijetko i pronađu ostaci iz nekih davnih vremena. "Radi se o dijelovima jedne ogromne rimske vile, čiji su dijelovi nađeni još prije 40 godina upravo na mjestu gdje mi stojimo", kaže arheolog Smiljan Gluščević.

U susjednom Kožinu arheolozi posla zasad nemaju, ali priča je ista. Osim što je drugi izvođač radova. A na jednoj od najprometnijih zadarskih prometnica, onoj prema Ninu – nepregledne kolone vozila.

Petrčanci u strahu. Kažu da se 80 posto mještana bavi turizmom, ne prekinu li se radovi tokom ljeta, ne piše im se dobro, piše Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije