"Pali" dileri u Ulcinju: U pod čamca sakrili tonu i po skanka

Radiosarajevo.ba
"Pali" dileri u Ulcinju: U pod čamca sakrili tonu i po skanka
Crnogorska policija uhapsila je u četvrtak državljane Albanije Benarda Tahiraja (33) i Eltona Caušaja (40), zbog sumnje da su iz svoje zemlje u Crnu Goru unijeli tonu i po droge, koju su namjeravali, iz Ulcinja, preko mora prošvercovati do Italije.

Oni su uhapšeni dok su se vozili gliserom, u trenutku kad su se od Velike plaže udalji oko 13 kilometara ka obali Italije. Njih je, na moru, zaustavila Plovna jedinica crnogorske granične policije, pišu crnogorski mediji.

Inspektori su u podu čamca pronašli 78 vreća sa po 20 kilograma skanka.

“Izvršeno je mjerenje jednog broja pakovanja sa skankom i prosječna težina po pakovanju iznosu oko 20 kilograma, s tim što su neka pakovanja koja još uvijek nisu izmjerena manja a neka veća od izmjerenih. Na osnovu toga procjenjuje se da je zaplijenjeno oko 1.500 kilograma skanka s tim što će se precizna količina ove oduzete droge znati nakon vještačenja u Forenzičkom centru. Policijski službenici, s pripadnicima Vojske koji su u međuvremenu pristigli kako bi pomogli u potrazi, pretražuju mjesto događaja na oko osam nautičkih milja od obale, jer se sumnja da su B.T. i E.C. prilikom prilaska policijskog plovila izbacili iz glisera manju količinu ove opojne droge”, navodi se u saopćenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije