Pala kriminalna grupa: Veće količina heroina i kokaina nabavljali iz BiH

Radiosarajevo.ba
Pala kriminalna grupa: Veće količina heroina i kokaina nabavljali iz BiH
Foto: MUP Hrvatske / Uhapšeno šest osoba, pronađeni dokazi

Policija u Hrvatskoj dovršila su kriminalističko istraživanje nad šest osoba zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja. 

"Sumnja se da su se spomenuti muškarci udružili u zločinačko udruženje kako bi u sastavu takvog udruženja nabavili, posjedovali i prodavali tvari koje su propisom proglašene drogom koje su namijenjene neovlaštenoj prodaji", kažu u policiji, prenosi 24sata.hr. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičeni od februara 2020. zajedno i po prethodnom dogovoru nabavljali veće količina heroina i kokaina iz Albanije i BiH radi krijumčarenja i daljnje preprodaje te droge na području Hrvatske.

Prokrijumčarenu drogu bi na splitskom području miješali s punilima radi povećanja količine, vagali i pakirali u manje pakete te predavali većem broju drugih ljudi radi daljnje prodaje.

Šestorica muškarca uhapšena su jučer na splitskom području. Temeljem naloga su ih pretražili te su im pretražili vozila, domove i druge prostorije, a tokom pretraga policija je našla i oduzela 1.628,6 grama kokaina te 2.189,7 grama heroina, 10.300,7 grama smjese za povećanje  droge, preša za prešanje droge, valjak, metalni kalup dimenzija dim. 16x13x10 cm, razni alat, vagu, više mobitela i SIM kartica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije