Novi detalji hapšenja Tijane Ajfon: U BiH ušla čamcem preko Drine

Radiosarajevo.ba
Novi detalji hapšenja Tijane Ajfon: U BiH ušla čamcem preko Drine
Instagram / Tijana Ajfon

U velikoj akciji Policijske uprave Bijeljina i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS na području Suvog Polja kod Bijeljine pretresena je vikendica u kojoj su zatečene 35 krimogene osobe među kojima je bila i Tijana Maksimović poznata kao Tijana Ajfon, saznaje Srpskainfo.

Akcija je izvedena zbog cilja spriječavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, oružja i prostitucija.

Prema nezvaničnim informacijama okupljanje je upravo organizovala Tijana Ajfon, za koju se sumnja da je ilegalno ušla u BiH čamcem preko rijeke Drine.

"Tom prilikom policija je oduzela 14 paketića sa 46 grama kokaina, devet komada medicinske droge, devet pištolja raznog kalibra, jedan gasni pištolj, tri pancira i preko 20.000 maraka u različitim valutama", pojasnio je izvor Srpskainfo.

On dodaje da su uhapšeni članovi kriminalne grupe i to A. G, P. S, Ž. S, R. S, R. D, S.S, S. P, D. P, Z.Ć, V. K, S. M, M. T, E. H, Ž. V., svi državljani BiH, T. M. iz Srbije i A. B. iz Slovenije.

U toku je saslušanje uhapšenih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije