"Pala" kriminalna grupa u Beogradu: Tjerali invalida da prosjači za njih

Radiosarajevo.ba
"Pala" kriminalna grupa u Beogradu: Tjerali invalida da prosjači za njih
Foto: Unsplash / Ilustracija

Nakon višemjesečne istrage, Policija i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Uprave kriminalističke policije, u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili su članove kriminalne grupe J. S (50) J. S (25) i M. Ž (25) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično djelo trgovine ljudima, piše Telegraf.

"Kako se sumnja, članovi navedene kriminalne grupe su u periodu od decembra 2014. do oktobra 2021. godine, na teritoriji Srbije, koristeći teške životne prilike  četrdesetdvogodišnje osobe sa invaliditetom, eksploatisali ga u vidu prosjačenja, govoreći mu da kao član porodice treba da joj doprinosi. On je bio u obavezi da, bez obzira na vremenske prilike, prosi na prometnim raskrsnicama u Beogradu šest dana u sedmici i dnevno preda osumnjičenima minimum 100 eura", saopštio je MUP.

Eksploatacijom žrtave trgovine ljudima, članovi kriminalne grupe, na mjesečnom nivou, kako se sumnja pribavljali su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.000 eura, a novac su koristili za sopstvene potrebe.

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

"Prilikom pretresanja stana i drugih prostorija kod osumnjičenih pronađeno je i privremeno oduzeto 650 eura, 18.000 dinara, kao i više mobilnih telefona", dodaje se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije