Pahor: Bit ću predsjednik svih Slovenaca, moja pobjeda je vjera u demokratiju

Radiosarajevo.ba
Pahor: Bit ću predsjednik svih Slovenaca, moja pobjeda je vjera u demokratiju
Predsjednik Slovenije Borut Pahor je, u prvom obraćanju nakon pobjede u drugom krugu predsjedničkih izbora, zahvalio glasačima na vjeri u demokratiju, obećavši da će dati sve od sebe kako bi i oni koji nisu glasali vjerovali u demokratiju.

"Poruka ovih izbora glasi da pobjeđuju političke snage koje ujedinjuju", rekao je Pahor, prenosi STA.

 On je, također, poručio da će biti predsjednik svih Slovenaca i da će češće govoriti o važnim pitanjima. Pahor, koji je u drugom krugu osvojio 53 posto glasova, čestitao je svom protivkandidatu, gradonačelniku Kamnika Marjanu Šarecu, na osvojenih skoro 47 posto glasova, ocijenivši da je to veoma dobar rezultat koji zaslužuje aplauz, navodi slovenačka agencija.

U međuvremenu, Šarec je priznao poraz i čestitao Pahoru, ali je rekao da njegov uspjeh kao relativnog novajlije u političkim vodama pokazuje da slovenački građani žele promjene, prenosi AP.

"Ponosan sam što sam imao priliku trkati se s prvom ligom. Moj rezultat je dobar i govori sam za sebe", zaključio je Šarec.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije