Pacijent zaražen koronavirusom ušetao u bolnicu, dva doktora morala u karantin

Radiosarajevo.ba
Pacijent zaražen koronavirusom ušetao u bolnicu, dva doktora morala u karantin
Foto: Glas Istre / Mornarička bolnica u Puli

Pacijent zaražen koronavirusom ušetao je u Mornaričku bolnicu u Puli kako bi snimio pluća! U trenutku dolaska na odjel djelatnici bolnice nisu imali informaciju da je pacijent zaražen koronavirusom, piše portal Glas Istre.

Tim više što je u bolnicu stigao po preporuci porodičnog ljekara koji mu je izdao uputnicu. Kako se saznaje, porodični ljekar je Puljanina zbog respiratornih smetnji s uputnicom poslao u pulsku bolnicu da napravi pretragu snimanja pluća.

Zasad je nepoznato o kojem se liječniku radi i kako je moguće da tog pacijenta, koji je već imao respiratornih problema, liječnik nije uputio na zarazni odjel. Naime, na taj način je ugrozio da se zaraza prošiti među zdravstvenim djelatnicima.

Informaciju o zaraženom pacijentu koji je ušao u bolnicu potvrdila je direktorica bolnice dr. Irena Hrstić, dodajući da su zbog ove situacije trenutno u samoizolaciji laborant i radiološki inženjer.

Također, dr. Hrstić je potvrdila da su u izolaciji od prije još dva liječnika, s odjela interne i anesteziologije.

Direktorica dr. Irena Hrstić kaže da je sreća u nesreći što je zaraženi pacijent, koji je ušao u bolnicu, imao zaštitnu maskicu i rukavice, a zaštitnu opremu imali su i djelatnici bolnice.

Cijeli prostor u kojem je boravio zaraženi odmah je dekontaminiran.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije