Ovo je van svake pameti: Pogledajte rizično preticanje u Hrvatskoj

4
Radiosarajevo.ba
Ovo je van svake pameti: Pogledajte rizično preticanje u Hrvatskoj
Foto: Screenshot/ Facebook / Prometne zgode i nezgode/ Preticanje

Svaki dan biseri na hrvatskim cestama svojim nepromišljenim i blesavim odlukama ugrožavaju svoje, ali što je najgore, i živote onih koji se voze po propisima. Jedan takav primjer dolazi s Krka.

Facebook stranica Prometne zgode i nezgode objavila je snimku i pravo je čudo da niko nije stradao. Radi se o pretjecanju preko pune crte, taman prije zavoja. Jedna sekunda i sve je moglo završiti tragično.

Na snimci vidi se kako vozača koji ima dash cameru pretiče crni Audi stranih registracija. No nije to bilo obično pretjecanje. Vozač Audija to je napravio na izuzetno riskantnom dijelu, a u susret mu je išao drugi automobil.

U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca

U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca

Na sreću, uspio se vratiti u svoju traku. Bilo je to na taman poslije znaka za skretanje desno za Njivice. Neko ko očito poznaje tu dionicu napisao je u komentarima da je prije toga pregledni zavoj u lijevo iza kojeg počinje isprekidana crta i da je Audi vjerojatno preticao par automobila i ovog kao zadnjeg.

"Čemu žurba? Da se zabio, svi bi tu nastradali. Vozio je preko 100 na sat. Sve do trenutka dok se ne skuca. Poremećeno. Budaletina. Treba početi prijavljivati ovakve, snimka je dokaz, ali moraš svjedočiti. Ovakvima pomaže samo ako se sam riješi u zid", komentari su na snimku na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode, prenosi 24sata.

Puna crta, ispred zavoja... i vozilo koje mu ide u susret 🤔 Otok Krk danas

Posted by Prometne zgode i nezgode on Sunday, March 3, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije