Ovo je nova odluka za područja pogođena zemljotresom u susjednoj zemlji

0
Hina
Ovo je nova odluka za područja pogođena zemljotresom u susjednoj zemlji
Foto: EPA-EFA / Vili Beroš

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš izjavio je da će tim epidemiologa protiv COVID-19 cijepiti ljude u Sisačko-moslavačkoj županiji koji se zbog potresa nalaze u kolektivnom smještaju, kao i zaposlenike hitnih službi, uključujući i pripadnike civilne zaštite.

"U subotu ide tim epidemiologa iz HZJZ-a i procijepit će sve ljude koji se nalaze u kolektivnom smještaju, djelatnike hitne medicinske pomoći i hitnih službi koji će na tom području biti tri tjedna, uključujući sve pripadnike civilne zaštite, vatrogasaca, policije, svi oni koji pomažu na tom području", poručio je Beroš odgovarajući na pitanja novinara ispred KB-a Dubrava.

Napomenuo je da epidemija traje.

"Cijepljenje je dio rješenja i u subotu započinje taj val cijepljenja. Epidemiolozi će sagledati situaciju i vidjeti koliko još doza cjepiva eventualno treba preraspodijeliti. U subotu ide preko 1000 doza", najavio je ministar Berloš.

Uz to, dodao je da nema problema što se tiče zaštitne opreme iako su potrebe veće jer rezervi zaštitne opreme ima dovoljno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije