Ovo je čovjek koji je uništio mural ratnog zločinca Ratka Mladića

5
Radiosarajevo.ba
Ovo je čovjek koji je uništio mural ratnog zločinca Ratka Mladića
Foto: Nova.rs / Mural je ipak prekrečen

Đorđo Žujović, predstavnik Socijaldemokratske partije Srbije, potvrdio je za N1 da je on zalio kantom kreča mural ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Za Nova.rs je rekao da je njegova civilizacijska dužnost bila da uništi mural posvećen Ratku Mladiću, jer se njime baca ljaga na sve građana.

On je rekao da je ispred murala zatekao čovjeka za kog pretpostavlja da je pripadnik jedne desničarske organizacije, te da mu je isti prijetio, govoreći da zna ko je i da će ga pronaći.

Kako je Amerika sačuvala sjećanje na genocid u Srebrenici

Kako je Amerika sačuvala sjećanje na genocid u Srebrenici

Podsjetimo, inspekcija je izdala nalog stanarima da se ukloni mural posvećen osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu.

Ovaj mural čuvala je policija, a aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović jučer su privedene nakon što su ga gađale jajima, a zatim su puštene na slobodu.

Potom je Trgu Nikole Pašića održan miran protest na kojem su građani iskazali nezadovoljstvo zbog incidenta u Njegoševoj ulici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije