Ovo je čovjek koji je sinoć počinio masakr u Srbiji

Radiosarajevo.ba
Ovo je čovjek koji je sinoć počinio masakr u Srbiji
Blic / Siniša Zlatić
Siniša Zlatić (38) osumnjičen je da je iz automatskog oružja sinoć otvorio vatru u kafiću Makijato kod Zrenjanina i tom prilikom ubio pet osoba, a ranio 22.

On je oko 1.40 sinoć ušao u kafić i otvorio vatru i tom prilikom ubio pet, a ranio 20 osoba.

 

Kako Blic nezvanično saznaje, Zlatić je ušao u kafić, ugledao svoju suprugu Dijanu Zlatić od koje se prije nekoliko mjeseci rastao kako se veseli sa društvom i rekao: "Sve ću ih pobiti!" i izašao iz kafića. Nedugo zatim se vratio sa puškom i počeo da puca. Na licu mjesta ubio je svoju bivšu suprugu i još jednu žensku osobu, a onda nastavio da rešeta ostale goste kafića.

Ljudi koji su se u trenutku tragedije našli na licu mjesta pokušali su da ga spriječe da puca, međutim u tome nisu uspjeli.

Zlatić je nakon masakra uhapšen i trenutno se nalazi u pritvoru.

Dijana i Siniša su imali sina koji trenutno pohađa niže razrede osnovne škole, a bili su zajedno deset godina. Dijana je iz Žitišta, dok je Siniša devedesetih došao kao izbeglica.

Par je živio zajedno do prije godinu dana kada se nakon svađe Dijana s djetetom vratila kod roditelja. U trenutku ubistva nisu bili par.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije