Masakr u Srbiji: Muškarac u kafiću ubio pet osoba, a 20 ranio

Radiosarajevo.ba
Masakr u Srbiji: Muškarac u kafiću ubio pet osoba, a 20 ranio
PrtScr / RTS
Pet osoba je ubijeno, a 20 je ranjeno noćas u Žitištu kod Zrenjanina (Srbija) kada je muškarac Z.S. (38) ušao u kafić Makijato i pucao na goste iz automatskog oružja.

Teško ubistvo dogodilo se oko 01.40 sati kada je Z.S. ušao je u kafić i ispalio više hitaca iz automatskog oružja. Tom prilikom ubio je svoju bivšu suprugu i još jednu žensku osobu, nakon čega je nastavio da puca po građanima koji su se u tom trenutku nalazili u kafiću, navodi MUP.

 

Pripadnici tamošnjeg Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Z.S, a uviđaj je u toku, navodi se u saopštenju, javlja Blic. U napadu, četiri osobe zadobile su tešške povrede, a među ranjenima najmanje je troje maloljetnika.

 

Od pet žrtava dvije su preminule na licu mjesta, a tri su podlegle povredama u bolnici. Povrijeđeni su zbrinuti u zrenjaninskoj bolnici, dok su tri osobe prebačene u KCS Vojvodine, a jedna u Kamenicu.

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je jutros da je osumnjičeni za petostruko ubistvo u Žitištu Z.S. pucao iz automatskog oružja koje je ilegalno posjedovao.

 

On je dodao ubica nije imao ni jednu prekršajnu krivičnu prijavu, niti prijavu za porodično nasilje. Sumnja se da se radi o ljubomori, jer je prva stradala njegova bivša supruga.

 

Do ubistva je došlo tokom tradicionalne manifestacije "Pile fest" u jeku tradicionalnog slavlja u Žitištu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije