Ovako izgleda Zagreb nakon strašne oluje: Poplavljene ulice, odlomljene grane...

0
Radiosarajevo.ba
Ovako izgleda Zagreb nakon strašne oluje: Poplavljene ulice, odlomljene grane...
Foto: Printscreen / Nevrijeme u Zagrebu

Nakon jučerašnjeg nevremena, sjever Hrvatske ponovno je pogodilo novo nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i kišom, a nakon što se nevrijeme 'smirilo', u Zagrebu je već vidljiva materijalna šteta koja je pričinjena.

Na videu koji je objavio portal Index.hr prikazane su poplavljene ulice, odlomljene grane na cesti, kolaps u saobraćaju...

Ulice su puste, a svuda se nalazi smeće i dijelovi drveća koje je odlomljeno usljed jakih udara vjetra.

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Za zagrebačku, karlovačku i riječku regiju proglašen je crveni meteoalarm, što znači izuzetno opasno vrijeme. 

[facebook_video]https://www.facebook.com/watch/live/?extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&mibextid=8Bs6kp&ref=watch_permalink&v=6419001514860570[/facebook_video]

Podsjećamo, strašno nevrijeme u svega nekoliko minuta poharalo je Zagreb. Orkanski vjetar lomio je drveće, rušio krovove i razbacivao stvari po ulicama.

Jak vjetar nosio je limene krovove u zagrebačkom naselju Voltino, lomio je granje i rušio stabla. Vatrogasci su poručili kako su zaprimili veliki broj dojava građana. 

Prema njihovim dojavama, neki dijelovi grada ostali su bez struje. Povremeno se čuju i sirene vozila hitnih intervencija koje koja odlaze na teren, prenosi Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije