Ovaj grad poklanja kuću mladima koji žele živjeti na selu!

Radiosarajevo.ba
Ovaj grad poklanja kuću mladima koji žele živjeti na selu!
Bračni parovi, koji žele živjeti na selu, do 21. decembra mogu konkurirati za bespovratnu novčanu pomoć za kupovinu seoske kuće sa okućnicom do 50 ari.

Ovakvu pogodnost nudi grad Loznica, a prednost imaju prosvjetni i zdravstveni radnici, poljoprivredni inženjeri i tehničari te veterinari, prenosi Kurir.

Iz lozničke gradske kase za ovu namjenu bit će izdvojeno pet miliona dinara, na osnovu odluke koju je donijela Skupština Loznice s namjerom da ojača podsticajne mjere za razvoj poljoprivrede i pomogne porodicama s djecom.

U gradskoj upravi Loznice objašnjavaju da se ti mladi ljudi neće baviti poljoprivrednom, već će raditi posao u svojoj struci, a koliko domaćinstvo će dobiti - odredit će okolnosti.

Svaki bračni par može dobiti maksimalno milion dinara pomoći, a jedan od uvjeta da učestvuju na konkursu je da supružnici imaju najviše 40 godina u trenutku podnošenja prijave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije