Otvaranje autoputa kroz Srbiju: Dodik prisustvuje ceremoniji, a RTRS direktno prenosi

Radiosarajevo.ba
Otvaranje autoputa kroz Srbiju: Dodik prisustvuje ceremoniji, a RTRS direktno prenosi
/ Anadolija

Južni krak Koridora 10, na trasi autoputa kroz Grdeličku klisuru u Srbiji bit će danas pušten u saobraćaj.

Otvaranju južnog kraka Koridora 10 prisustvovat će državni vrh Srbije i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, potvrđeno je za RTRS iz kabineta predsjedavajućeg. Riječ je o dionici od 26,3 kilometra, na kojoj su 33 mosta, kao i dva tunela - Predejane i Manajle.

Srbija će otvaranjem dionice autoputa u Grdeličkoj klisuri imati povezan autoput od sjevera do juga, na cijeloj glavnoj trasi Koridora 10 od Batrovaca na granici s Hrvatskom do Preševa na granici s Makedonijom, kao i sjeverni krak od Horgoša ka jugu.

Jednu dionicu puta gradila je i firma Integral inženjering iz Laktaša. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će odmah poslije otvaranja ove dionice biti postavljen kamen temeljac za dionicu autoputa Čačak-Požega na Koridoru 11, a zatim i otvorena dionica Obrenovac-Čačak.

Nedugo zatim biće otvoren auto-put Niš-Dimitrovgrad-Gradina, odnosno istočni krak Koridora 10, najavio je Vučić. Otvaranje južnog kraka Koridora 10 bit će direktno prenošen na tv programu i portalu RTRS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije