Otrovna zmija ujela dječaka (4) u bh. susjedstvu: Prevezen u bolnicu

0
Radiosarajevo.ba
Otrovna zmija ujela dječaka (4) u bh. susjedstvu: Prevezen u bolnicu
Foto: Borak / Zmija/Ilustracija

Ispred porodične kuće u selu Draškovac kod Leskovca, četvorogodišnji dječak je u jutro, 24. juna, igrajući se sa sestrama iznenada vrisnuo, što je uplašilo njegovu majku Tijanu koja je brzo istrčala iz kuće. Šokirana scena je bila crna zmija kako se uvlači u zid.

Kasnije analize su potvrdile da je zmija bila otrovna.

"Vidjela sam ujed i odmah pozvala hitnu pomoć. Prevezen je u Infektivno odjeljenje u Leskovcu gdje su potvrdili da se radi o otrovnoj zmiji jer je moje dijete dobilo modrice", izjavila je Tijana.

Ubjedljivo najzdravija namirnica, ali je niko ne jede: Dobra je za srce do slabe kose

Ubjedljivo najzdravija namirnica, ali je niko ne jede: Dobra je za srce do slabe kose

Dijete je primilo serum i prevezeno je na Dječiju kliniku u Nišu. Trenutno se osjeća dobro, ali majka je uznemirena, pišu srbijanski mediji.

Kuća ove porodice se nalazi u centru Draškovca, na maloj asfaltiranoj ulici, ali majka Tijana tvrdi da je cijela ulica puna zmija koje ulaze u kuće - u kuhinje, dnevne i spavaće sobe, te podrume. Nedavno je crna zmija ušla i u njenu sobu, što je dokumentirano fotografijom.

"Zmije su svuda. Ne znamo kome da se obratimo za pomoć. Prijavili smo slučaj policiji, pokušali smo kontaktirati ZOO Planet, ali nismo ih uspjeli naći... Očajni smo", rekla je ona.

U ZOO Planetu su istakli da nisu nadležni, posebno za otrovne zmije, jer su oni udruženje koje ima ograničene kapacitete.

"Naš sin je traumatiziran. Sada se boji izlaziti vani, a po mom mišljenju, nije siguran ni unutar naše kuće, a isto tako i ljudi i djeca u susjedstvu. Koliko otrovnih zmija ima među njima?", zaključila je majka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije