Otrovalo se šestero djece nakon kupanja u akvaparku: Svi su imali tri simptoma

1
Radiosarajevo.ba
Otrovalo se šestero djece nakon kupanja u akvaparku: Svi su imali tri simptoma
Foto: Pixabay.com / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

U četvrtak, 28. juna je u Akva Parku Petroland najvjerovatnije došlo do trovanja isparenjima hlora, a kako saznajemo, u dječiju bolnicu u Novom Sadu primljeno je šestero dece.

Kako javlja PR služba Dječije bolnice u Novom Sadu, petoro djece je zadržano u toj ustanovi sa lakšom kliničkom slikom, odnosno sa iritacijom očiju, kašljem, pečenjem u nosu, jedno dete pušteno je nakon pregleda na kućno liječenje.

Djeca se od jutros osjećaju dobro, ali su zadržana zbog analiza. Sumnja se na trovanje hlorom jer su svi bili Akva parku. U međuvremenu mi smo popričali i sa roditeljima dece koja su se otrovala.

Rasvijetljen zločin u Italiji: Mladić iz BiH ubijen iz osvete, uhapšene tri osobe

Rasvijetljen zločin u Italiji: Mladić iz BiH ubijen iz osvete, uhapšene tri osobe

"Moje dijete je radilo jučer kao brigadir u Petrolandu i otrovala se hlorom. Sinoć je primljena u dječiju bolnicu na plućnom odjeljenju je i cijelu noć je bila na infuziji. Trovanje hlorom nije upitno nego samo nivo trovanja i koliko je dugo bila izložena kao i količini hlora koji je bio u vazduhu. Pored nje sinoć je bilo još djece na dječijoj urgentnoj u Novom Sadu. To su bili posjetioci AP Petrolanda", kaže zabrinuti otac i dodaje da je sve prijavljeno policiji.

"Ovo nije prvi put da se ovo dešava Petrolandu, to se dešava svake godine i kada izađe inspeckija oni izmjere količinu hlora u vodi i kažu sve je uredu, problem je što akva park vjerovatno koristi veliku količinu lako isparljivog hlora koji se zadržava u zatvorenim dijelovima areala u kupolama i djeca - brigadiri koji rade sezonski tamo najviše se otruju od toga. Njoj su danas rekli polako navići ćeš se vremenom na to", priča otac kroz bijes.

Sa druge strane majka jednog dečaka koja je također bijesna zbog ove situacije, kaže da će sigurno neko morati da odgovara, objavila je Nova.

"Otrovala se hlorom grupa djece. Moje dijete i još njih su zadržani u djecijoj bolnici u Novom Sadu na daljem ispitivanju. Za ovo neko mora da odgovara", rekla je ona.

U međuvremenu javio nam se još jedan zabrinuti otac koji je samo kratko ponovio da se odgovorna lica moraju naći. Iz PU Novi Sad potvrđeno nam je da je stigla prijava, ali u cilju istrage, ne mogu da nam daju detalje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije