Mladić planirao napad u Sloveniji: Imao popis osoba koje želi ubiti

0
Radiosarajevo.ba
Mladić planirao napad u Sloveniji: Imao popis osoba koje želi ubiti
Foto: Arhiv / Ilustracija

Slovencu koji je iz SAD-a naručio oružje skriveno u mikrovalnoj pećnici određen je pritvor, a prema neslužbenim informacijama riječ je o 20-godišnjaku iz gradića Radovljica u blizini austrijske granice koji je živio u kući sa svojim roditeljima.

ladić je imao detaljan popis osoba koje želi ubiti i lokacija na kojima se oni nalaze, a motiv mu je bila osveta prema kolegama iz osnovne škole i pedagozima koji su ga u prošlosti navodno ismijavali, piše 24ur.

Sada mu prijeti doživotni zatvor. Pokolj je planirao izvršiti u njegovoj bivšoj osnovnoj školi i institucijama u kojima su zaposleni njegovi vršnjaci.

Preko dark weba 20-godišnjak je naručio poluautomatski pištolj Glock i pušku Remington, a oružje je platio 5.000 eura.

Oružje i streljivo bili su skriveni i zapakirani u mikrovalnu pećnicu, a paket je presreo američki Ured za nacionalnu sigurnost i zaplijenio ga nakon čega su izvijestili slovensku policiju.

Mladić je uhapšen u svome domu i nije se opirao hapšenju. Sarađivao je s policijom i sam im je otkrio svoje planove.

Dvadesetogodišnjak je u posljednje vrijeme boravio sam u svojoj sobi i izbjegavao je kontakt s ljudima. Poznanici ga opisuju kao tihog i smirenog mladića, zatvorenog u sebe koji nikada nije galamio niti prijetio.

"To je vrsta osobe koja se povuče iz društva, najbolje se osjeća kada je sama i bavi se osamljenim aktivnostima, a tada se osjeća najsigurnije", pojasnio je Dragan Terzič, specijalist psihijatrije i forenzički stručnjak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije