Burna noć u Sarajevu: Uhapšeno nekoliko osoba zbog krađa

Radiosarajevo.ba
Burna noć u Sarajevu: Uhapšeno nekoliko osoba zbog krađa
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

U Sarajevu je, prema izvještaju policije, zabilježeno nekoliko krađa tokom proteklog dana, ali i hapšenja.

Tako su jučer u 4:55 sati policijski službenici Treće policijske uprave, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (krađa), na štetu K. Č. iz Sarajeva, uhapsili osobu A. H. rođen 1990. godine iz Sarajeva.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, aoosba je predeata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana u 15:35 sati, nakon izvršene kriminalističke obrade, osoba je otpuštena iz službenih prostorija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Policajci Četvrte policijske uprave su jučer u sedam sati, zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo iz člana 287., a u vezi sa članom 28. KZF BiH (teška krađa u pokušaju), uhapsili osobu A. B. rođen 1998. godine iz Sarajeva.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osoba je istog dana u 12:30 sati, nakon izvršene kriminalističke obrade, otpuštena iz službenih prostorija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici Četvrte policijske uprave su također jučer u 14 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (teška krađa), na štetu D. T. iz Sarajeva, uhapsili osobu S.O. rođen 1986. godine iz Zenice.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osoba predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije