Otkriven moguć uzrok tragedije u Sl. Brodu u kojoj je poginulo deset ljudi

0
Radiosarajevo.ba
Otkriven moguć uzrok tragedije u Sl. Brodu u kojoj je poginulo deset ljudi
FOTO: Facebook / Policajac o tragediji u Slavonskom Brodu

U teškoj autobuskoj nesreći rano jutros kod Slavonskog Broda poginulo je najmanje deset, a povrijeđeno 45 osoba, a kako nazvanično saznaju hrvatski mediji, pretpostavlja se da je uzrok tragičnog incidenta bio umor vozača

Policija je jutros oko 6.20 dobila dojavu da se na auto-putu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnom kolovoznom traku dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa kosovskih nacionalnih oznaka.

Kako saznaje 24sata.hr, vozači su se odmarali nakon Bregane pola sata, a potom se zamijenili. Pretpostavlja se da je nesreći "kumovao" umor vozača, navodi portal.

Nažalost, među poginulima je i "drugi" šofer, koji u tom trenutku nije vozio autobus. 

Direktor brodske bolnice dr Josip Samardžić rekao je kako je u bolnicu od jutros primljeno 45 osoba, a među njima je osam teško povrijeđenih, a nekoliko ih je u kritičnom stanju, javio je Jutarnji list.

Prema posljednjim informacijama do kojih je došao Jutarnji.hr, u autobusu koji je išao iz Frankfurta za Prištinu bilo je 69 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije