Novi detalji: U stravičnoj nesreći kod Slavonskog Broda poginulo deset ljudi

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji: U stravičnoj nesreći kod Slavonskog Broda poginulo deset ljudi
Foto: SB online / Nesreća u Slavonskom Brodu

Broj poginulih u jutrošnjem slijetanju autobusa na autocesti kod Slavonskog Broda povećao se na deset.

Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi onda policija javila o deset mrtvih, prenosi Index.hr.

Također, policija je ustanovila da se ne radi o makedonskom nego o kosovskom autobusu.

"Tokom obavljanja uviđaja, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka, te da je u nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetaka prevezeno na pružanje liječničke pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Više informacija uputit ćemo po završetku uviđaja", objavila je policija u devet sati.

Povrijeđeni su u teškom stanju.

"Situacija je vrlo teška i još uvijek je velik broj životno ugroženih putnika u autobusu", rekao je Damir Brezić, portparol brodsko-posavske policije.

Podsjetimo, policija je oko 6:20 sati dobila dojavu da se na autocesti kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnoj saobraćajnoj traci, dogodila nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa makedonskih nacionalnih oznaka.

Policija uviđajem utvrđuje okolnosti pod kojima je došlo do nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije