Otkriven identitet ruskog diplomata prognanog iz Crne Gore

0
Hina
Otkriven identitet ruskog diplomata prognanog iz Crne Gore
FOTO: AA / Granični prijelaz Albanija - Crna Gora

Službenik ruske ambasade u Podgorici kojeg je crnogorska vlada proglasila nepoželjnom osobom i naredila mu da napusti zemlju je Viktor Antipin, objavio je danas podgorički dnevnik Pobjeda.

Crnogorsko ministarstvo vanjskih poslova jučer je objavilo da je personom non grata proglasilo diplomatu ambasade Ruske Federacije akreditiranog u Crnoj Gori, ne navodeći njegovo ime, uz obrazloženje da je to učinjeno na osnovu procjene relevantnih sigurnosnih organa u Crnoj Gori o aktivnostima ruskog diplomata koje su u suprotnosti s Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima.

Pobjeda piše, pozivajući se na izvore iz crnogorskog MVP-a, da se radi o Viktoru Antipinu, za kojeg taj list tvrdi da nije diplomata, nego obavještajac - zaposlenik Vanjske obavještajne službe Rusije (SVR).

Milorad Dodik: "Rušenje Arnaudija džamije bilo je greška i čin bezumlja"

Milorad Dodik: "Rušenje Arnaudija džamije bilo je greška i čin bezumlja"

U diplomatskoj noti koju je crnogorski MVP uručio ruskom veleposlaniku u Podgorici diplomatu je naređeno da u roku od 72 sata napusti Crnu Goru. Veleposlanstvo Rusije nije reagiralo na diplomatsku notu crnogorskog MVP-a.

Crnogorski mediji ranije su izvijestili da se Antipin prije dvaije sedmice tajno sastajao s predsjedavajućim skupštine Crne Gore Strahinjom Bulajićem, članom prosrpskog i proruskog Demokratskog fronta (DF), u jednom kafiću u Danilovgradu, desetak kilometara udaljenom od Podgorice.

Tu informaciju potvrdio je i sam Bulajić i u reakciji na medijske navode priopćio da mu kao predsjedavajućem parlamenta pripadaju susreti s diplomatima koji službuju u Podgorici, pa tako i s ruskima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije