Otac Tijane Jurić o nestanku Mateja: "Šta su otkrili prijatelji koji su bili s njim"

0
Radiosarajevo.ba
Otac Tijane Jurić o nestanku Mateja: "Šta su otkrili prijatelji koji su bili s njim"
PrtScr / Igor Jurić o nestanku Mateja Periša

Mateja Periša, mladog Splićanina koji je nestao u Beogradu u rano jutro 31. decembra, još uvijek nema. 

Proteklih dana, koliko traje potraga za mladićem koji je misteriozno nestao u noći, iz koje smo vidjeli snimke koji su zbunili i uznemirili cijeli Balkan, slučaj su komentirali mnogi.

Danas je o svemu viđenje dao i predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanju djecu Igor Jurić. Podsjetimo, njegova kćerka Tijana imala je 15 godina kada je nestala. Pronađena je mrtva 13 dana kasnije...

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Na početku izjave komentirao je kako veliki broj ljudi nestane u Srbiji - tokom jedne godine prijavi se nestanak između 1.300 i 1.500 odraslih osoba - do 200 njih se ne pronađe.

"Nije ovo ništa novo za nas, ali je novo što je on državljanin Hrvatske", dodaje Jurić, ističući kako je - ako se to uopće može tako reći - zadovoljan načinom na koji se odvija potraga.

"Bit ću zadovoljan kad se Matej pronađe. Do tada možemo reći da su angažovane brojne snage, ali, dok se ne nađe, ne možemo pričati o uspješnosti neke akcije", objašnjava.

U izjavi je otkrio i da je razgovarao s momcima koji su te noći bili s Matejem - otkrili su mu da su nestanak prijavili u 10 sati ujutro.

"Oni su mi rekli da nije bilo incidentnih situacija. Jeste postojao nesporazum između osoblja u lokalu i njih, ali to nije nagovještavalo da će se desiti bilo šta loše", govori Jurić, navodeći kako su ga posljednji put vidjeli u 2.30 rano ujutro, kada im je rekao da ide u toalet.

"Znam da su prošli poligraf i da oni ne snose odgovornost za nestanak", poručuje, ali onda daje i ozbiljno upozorenje za sve:

"Ono na šta ja apelujem...vidimo mnoge komentare prema toj omladini - budite oprezni sada, to su mladi ljudi, taj veliki pritisak koji podnose, može biti koban."

Pogledajte cijeli razgovor s Igorom Jurićem koji je objavio Večernji:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije