Izjava policajca o ubijenoj djevojčici zgrozila Balkan: "Što je bila vani u šorciću"

1
Radiosarajevo.ba
Izjava policajca o ubijenoj djevojčici zgrozila Balkan: "Što je bila vani u šorciću"
PrtScr / Izjava Žarka Popovića zgrozila je sve

Žarko Popović, bivši šef odsjeka za krvne delikte u Srbiji, izgovorio je u emisiji Vesti kod Srđana Predojevića rečenicu na koju ni voditelj nije ostao ravnodušan, a tiče se ubistva djevojčice Tijane Jurić.

"Igor Jurić je čovjek kojem je kćerka ubijena. A, nije sebe nekad pitao zašto dijete od 15 godina u 11 sati u šorčiću izlazi na ulicu i ide negdje bez njegove kontrole", rekao je Popović, javljaju tamošnji mediji.

Na pitanje voditelja da li je siguran u to što je izgovorio i da li je to prikladno, Popović je i prije nego što je voditelj završio rečenicu rekao:

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

"Da, siguran sam. Da, prikladno je. Nekad neko pere savjest preko nekih priča. Jeste, prikladno je."

Videu u kom on to govori podijelio je na svom instagram profilu Igor Jurić uz opis:

"Ovo je Žarko Popović, bivši šef odseka za krvne delikte. Ovo je čovek koji je vodio računa o bezbednosti građana i naše dece. Čovek koji na ovaj način govori o jednom mrtvom detetu. Svoj radni vek proveo u MUP Republike Srbije. Pitamo se zašto žrtve ne prijavljuju da su zlostavljane? Ne pitajte više nikad. Ovo je odgovor."

Kako je ubijena Tijana Jurić

Tijana Jurić (15) je ubijena u noći između 25. i 26. jula prije sedam godina, a 12 dana njena porodica živjela je u nadi da je živa. Ipak, 7. avgusta do djevojčicinih najmilijih stigla je užasavajuća vijest, da je njeno tijelo pronađeno na zapuštenom smetljištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor.

Tijana je, u petak veče, tog kobnog 25. jula, vozom otišla u Bajmok gde joj žive baba i deda s majčine strane. Na sebi je imala bijelu majicu, svijetle farmerice i bijele "starke". Stigavši u selo, javila se majci, a zatim otišla na turnir u malom fudbalu u Rati. Večer je provela s prijateljima.

Oko ponoći je krenula kući, u društvu jedne djevojčice i dječaka. Nasred puta, odlučila je da krene nazad ka Rati, kako bi jednom drugu vratila duksericu koju je isto veče pozajmila. Rastali su se kod bifea udaljenog svega 200 metara od bakine kuće.

Vraćajući se sama istim putem, Tijana je išla Ulicom JNA. Na uglu ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe srela je drugare oko pola sata posle ponoći. Na pitanje kuda se uputila, odgovorila je da ide da vrati pozajmljen duks.

Nastavila je ulicom Tri istarske žrtve, prešla prugu i krenula zemljanim putem koji vodi do sportskog terena na kojem ju je čekao drug čiju je duksericu pozajmila. Kako dugo nije došla, drug s terena krenuo joj je u susret.

Tijane, međutim, nije bilo, a na zemljanom putu, stotinak metara dalje, nalazila se njena bijela patika.

Već jedan sat poslije ponoći prve večeri, djeca i drugi stanovnici Bajmoka počeli su da traže Tijanu. Policija se u potragu uključila u 1.30, a zatim i žandarmerija.

Nekoliko dana kasnije, 29. jula, ministar Nebojša Stefanović izjavio je da je signal Tijaninog mobilnog telefona posljednji put detektovan dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj. Odmah je ostvaren i kontakt s njihovim nadležnim organima, kao i službom Interpola.

Dani, puni neizvjesnosti i očaja, proticali su...

A onda, kasno u noć, 13. dana potrage, 7. avgusta, oko pola jedan, objavljeno je da je uhapšen otmičar Tijane Jurić, a da je njeno tijelo pronađeno u blizini Sombora, 23 kilometra od mesta na kojem je oteta.

"On je u noći između petka i subote bio u Bajmoku, udario Tijanu svojim vozilom, prišao joj, nije bila teško povrijeđena kada je počela da traži pomoć, on ju je uhvatio za vrat, udarao, ubacio u svoje vozilo, odvezao u atar", rekao je tada ministar na konferenciji i dodao da je djevojčica tu i ubijena.

Policajci su Đurića pronašli u mesari u Surčinu, kako potpuno mirno siječe meso. Na mjesto gde se nalazilo djevojčicino tijelo Đurić je sam odveo policiju.

Djevojčicu je ubio Dragan Đurić, mesar iz Surčina. Za ovaj monstruozan zločin osuđen je na 40 godina zatvora. Na pitanje sudije zašto je ubio devojčicu, Đurić je rekao "ne znam".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije