Otac postavio šator ispred bolnice kako bi razgovarao sa sinom preko voki-tokija

Radiosarajevo.ba
Otac postavio šator ispred bolnice kako bi razgovarao sa sinom preko voki-tokija
Twitter / Šator

Bivši branitelj iz Hrvatske, razočaran odlukom da se ne dozvoljava posjeta roditeljima djeci u bolnici, postavio je šator ispred bolnice u Pakracu kako bi bio što bliže svom sinu. 

Roberto Mateš od ponedjeljka kampira ispred pakračke bolnice kako bi mogao biti u stalnom kontaktu voki-tokijem sa svojim sinom Šimunom (7).

On se liječi u bolnici, a malom je, kaže, velika utjeha kad zna da je otac blizu. Inače, Uprava bolnica dozvoljava jednom roditelju dnevno 15-minutnu posjetu bolesnoj djeci. 

"Zahvalan sam medicinskom osoblju za brigu za dijete, ali želim biti blizu da on zna da je tata blizu i da se možemo čuti", rekao je u videu objavljenom na Facebooku.

Rekao je da su došla dvojica zaposlenika do njega i pitali o čemu se radi. Nakon što im je objasnio situaciju, pustili su ga i nije bilo problema, ističe otac razočaran time što je zabranjeno biti uz dijete u bolnici.

Danas je nakratko vidio sina nakon što mu je dopuštena kratka posjeta. 

Najvažnije mu je da mu se sin oporavi, a dotad će mu biti na dohvat ruke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije