Video tuče iz Splita: Gost i konobar se potukli zbog - palačinki

Radiosarajevo.ba
Video tuče iz Splita: Gost i konobar se potukli zbog - palačinki
PrtScr / Tuča u Splitu

Na centralnom splitskom trgu danas oko 11 sati je došlo do incidenta između konobara i gosta, a već kruži snimak u kojem se vide dvojica mladića kako se tuku.

Francuski državljanin je bio bos, obučen u bermude i kratku crnu košulju dok je konobar s kojim se tukao odjeven u dugu bijelu košulju, duge hlače i ljetne zatvorene cipele.

Borba koju je inicirao konobar je trajala manje od minute i završila kada je domaćin krošeom "načeo" stranog gosta, koji je nakon par izmijenjenih udaraca, kako nam se čini, pao od udarca koji mu nije ni upućen, piše Slobodna Dalmacija.

Žena u zelenoj haljini je zavikala na francuskom jeziku, a domaći su dovikivali:"Neka mu ih je da", misleći na batine, a čuju se i povici: "Neka se mlate majko moja".

Prema izjavi očevidaca, sukob na Pjaci je izbio oko – deserta! Navodno je Francuz naručio palačinke koje su stigle na njegov stol s priličnim kašnjenjem, zbog čega ga nije htio platiti, što je dovelo do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba konobara i stranca na štekatu.

U jednom trenutku je konobar uzeo mobitel gostu (valjda kao osiguranje naplate), zatim je došlo do naguravanja u kojem je mobitel “odletio”, a na koncu je sukob završio brzinskom tučnjavom u kojoj je stranac završio na tlu.

I konobar i Francuz su sada dostupni policiji - s konobarom djelatnici Prve policijske obavljaju razgovor dok je Francuz odveden na Hitnu pomoć kako bi mu se pružila liječnička pomoć te će tek nakon toga biti ispitan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije