Otac monstrum počeo komunicirati sa doktorima

0
Radiosarajevo.ba
Otac monstrum počeo komunicirati sa doktorima
Foto: Privatni album / Harald Kopitz

Harald Kopitz, otac sedmogodišnjih blizanaca i četverogodišnjeg dječaka koje je usmrtio za vikend u Zagrebu, trenutno je u stabilnom stanju.

Prema posljednjim informacijama koje je N1 jutros dobio od policije i KBC-a Sestre milosrdnice, trenutno je pri svijesti i počeo je  komunicirati s doktorima o njegovom zdravstvenom stanju.

Iz bolnice bi mogao biti pušten već danas ili sutra nakon čega će biti prepraćen na kriminalističko istraživanje u policiji.

Akcija Black Tie 2: Elmedin Konaković reagirao na informaciju da je 20 osoba pušteno na slobodu

Akcija Black Tie 2: Elmedin Konaković reagirao na informaciju da je 20 osoba pušteno na slobodu

Potom slijedi standardna procedura, ide na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo, nakon čega slijedi odlazak pred suca istrage.

Za očekivati je da će ŽDO tražiti istražni zatvor.

Postoji i mogućnost da ga se smjesti u bolnicu u Vrapču ukoliko se utvrdi da je privremeno neubrojiv, ali, to je manje izgledna opcija.

U bolnici je i policija izdvajala nalaze krvi za daljnji postupak kada se bude utvrđivalo je li bio pod utjecajem opijata. U bolnici nije dao iskaz policiji.

Obdukcija djece je gotova, ali rade se dodatni toksikološki nalazi kako bi se utvrdilo na koji način su djeca umrla, od trovanja tabletama ili od gušenja.

Tokom jutarnjih sati trebalo bi se znati hoće li ubica djece biti pušten iz bolnice već danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije