Otac maloljetnog zlostavljača: Moj sin dira djevojčice? Pa neće valjda dječake

Radiosarajevo.ba
Otac maloljetnog zlostavljača: Moj sin dira djevojčice? Pa neće valjda dječake
Foto: Pixabay / Ilustracija
Roditelj dječaka A.M. koji je prijavljen za vršnjačko zlostavljanje u osnovnoj školi u Beogradu, sukobio se s osobljem škole.

Večernje novosti pišu da je vikao da je zadovoljan što njegov sin dira djevojke, a ne muškarce.

Novosti ističu da je učenica osmog razreda D.P. iz OŠ Dragojlo Dudić u beogradskom naselju Mali Mokri Lug prijavila A.M. i L.J. da su je više puta u prethodne dve godine primoravali na oralni seks, a pre četiri dana dali joj i marihuanu.

Otac maloljetnog A.M., prema nezvaničnim saznanjima Novosti, verbalno se, u petak poslije završenih časova i Nastavničkog vijeća, obračunao sa razrednom starješinom i pedagogom škole. 

Prema riječima pegagoga škole Dubravke Maljukan Drljača morala je da reagira i policija. 

"Škola ima tim koji se bavi nasiljem nad djecom i zanemarivanjem i ja sam na čelu tog tima. Na sjednici u petak, razrednica Jasmina Aleksić i ja smo pozvali oca maloljetnog A.M. da pronađemo neko rješenje. Umjesto pomoći, on nas je provocirao. Bio je bahat i govorio je kako je zadovoljan što njegov sin dira djevojke, a ne muškarce. 'Vi ste plaćeni da trpite mog sina i mene'. Na poziv, došla je i policija koja je napravila zapisnik", kaže Dubravka Maljukan Drljača.

Kako je istakao Đuro Kosić, direktor OŠ Dragojlo Dudić, škola je uradila sve što je u njenoj nadležnosti, a sada je sve na organima reda. 

Majka zlostavljane devojčice rekla je za Novosti da joj se kćerka prije tri mjeseca povjerila da je dječak maltretirao, ali da je kad su otišli u školu sve je opovrgla. 

"I ranije je imala problema s njim, ali su svi govorili da ona laže. Međutim, toga dana kada se sve saznalo, pozvala me plačući i rekla da je taj dječak maltertirao i da joj je dao drogu i tjerao da plati 1.500 dinara. Tom prilikom, povrijedila je i ruku jer su je vukli. Razrednica je odmah obavijestila policiju. Čim je policajac ugledao, procijenio je da je reč ne samo o maltretiranju i nuđenju narkotika već i o seksualnom zlostavljanju. Ona je potom sve priznala”, kaže ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije