Hrabra majka objavila potresno pismo o vršnjačkom nasilju nad kćerkom

Radiosarajevo.ba
Hrabra majka objavila potresno pismo o vršnjačkom nasilju nad kćerkom
Majka iz Australije, koja je željela ostati anonimna, na Facebooku je objavila dirljivu ispovijest nakon što joj je 12-godišnja kći završila u bolnici zbog vršnjačkog nasilja.

Djevojčica se, kako piše The Sun, pokušala ubiti jer više nije mogla trpjeti sedmomjesečno nasilje kojemu je bila izložena u školi.

"Zlostavljanje bilo koje vrste mora prestati, i to odmah. Prošle sedmice suprug i ja proveli smo punih pet sati s psihijatrima jer se naša djevojčica htjela ubiti. Djeca misle da je u redu drugoj djeci slati prijeteće poruke pune mržnje, ali nije. One ostavljaju trajne, vrlo štetne posljedice, a dio odgovornosti snose i roditelji koji ne reagiraju na takav zabrinjavajući obrazac ponašanja. Ta ista nasilna djeca i mene su zvala te mi prijetila, govorila da sam 'stara vještica' samo zato jer sam branila vlastitu kćer", napisala je majka iz Australije.

U njenom pismu se također navodi kako ih je preklinjala da prestanu te da je također i njihove roditelje molila da nešto učine nešto, ali da je sve bilo uzalud.

facebook.jpg - undefined

"Obratila sam se i nadležnima u školi. Rekli su mi: 'Pokušajte naučiti kćer da se odupre nasilnicima'. A oni isti mali zlostavljači, njihovi očevi i majke na kraju su mi zaprijetili tužbom za uznemiravanje", napisala je očajna majka ispod fotografije 12-godišnje kćeri u bolničkom krevetu.

Australka je dodala i kako su njezinu djevojčicu zbog samopovrijeđivanja nekoliko puta morali udaljiti s nastave i poslati je kući iz škole.

"Bila je toliko očajna da je vadila oštricu iz šiljala za olovke i rezala se. Svojevremeno se na Snapchatu pojavio i gnusan video. Neko je, naime, potajno pod školskim satom odozdo snimio moje dijete kako sjedi, a dodao je i ponižavajući komentar o tome kako joj međunožje smrdi. Ntko iz razreda ne želi reći ko je to napravio, iako znamo da svi znaju. A policija ni dan danas nije sigurna radi li se ovdje o pornografskom sadržaju. I kome se onda obratiti za pomoć", pita se zgrožena majka.

"Moja kći više se nije mogla nositi s tim paklom i zato vas, dragi roditelji, molim, preklinjem, razgovarajte sa svojom djecom, provjeravajte im poruke, učite ih da poštuju druge, koliko god različiti oni bili", apelirala je ova hrabra majka iz Australije te dodala kako se njezina kći, srećom, uspješno oporavlja od fizičkih ozljeda, iako će one psihičke ipak biti puno teže zaliječiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije