Nove brojke o rezultatu izbora u Hrvatskoj: Gdje je šok i da li je kraj ere M. Bandića

Radiosarajevo.ba
Nove brojke o rezultatu izbora u Hrvatskoj: Gdje je šok i da li je kraj ere M. Bandića
Foto: EPA-EFE / Plenković (HDZ) nakon glasanja

HDZ - 62
Restart - 43
Škoro - 14
Most - 9
Možemo - 8
Stanka s imenom i prezimenom, Fokus i Pametno - 3
HNS - 1

Ovako glase osvježeni rezultati izbornih anketa u Hrvatskoj.

KRAJ MILANA BANDIĆA?

Članovi stranke Milana Bandića BM 365 su se okupili u njihovom sjedištu u Praškoj 5 te prate izbore na parkiralištu gdje je nekada bila Židovska općina. Iz stranke ne žele komentirati prve izlazne izborne ankete nadajući se da će stranka doći do barem jednog mandata, u 2. Izbornoj jedinici gdje na istoku Zagreba listu nosi gradonačelnik Milan Bandić, javlja Jutarnji.

BORZAN: BERNARDIĆ TREBA DATI OSTAVKU

U štabu SDP-a svi odreda oprezno govore da treba pričekati službene rezultate, ali čini se da Biljana Borzan nema previše strpljenja. Ona je hladno rekla da je na mjestu Bernardića, da bi podnijela ostavku na mjestu predsjednika stranke.

ŠOK U TABORU SDP-a

Nakon objave prvih izlaznih anketa reakcije u stožeru Restart koalicije, blago rečeno, baš i nisu bile euforične. Naime, po njima Restart dobiva samo 44 mandata, čak 17 manje od HDZ-a, što je veliki nesrazmjer u odnosu na ono što su pokazivale predizborne ankete.

OPĆE ODUŠEVLJENJE U TABORU HDZ-u

Rezultati prvih izbornih anketa izazvale su salve oduševljenja u taboru HDZ-a. Svi odreda naglašavaju da se nadaju da će i nakon objave službenih rezultata ostati na sličnoj razdaljini od konkurenata.

NESTVARAN REZULTAT

Zvuči nemoguće, ali po rezultatima prvih izlaznih anketa čini se da je istinito. Naime, platforma Možemo! je u I. izbornoj jedinici osvojila više mandata nego Restart! Čak četiri, isto koliko i HDZ, a Bernardićev Restart samo tri....

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije