Oslobođena četiri državljana Kosova uhapšena u utorak pri ulasku u Srbiju

5
AA
Oslobođena četiri državljana Kosova uhapšena u utorak pri ulasku u Srbiju
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija u Srbiji

Tužilaštvo u Kuršumliji, na jugu Srbije, pustilo je na slobodu četvoricu kosovskih državljana, koja su u utorak 13. juna, uhapšena na graničnom prelazu Merdare pri ulasku u Srbiju.

Jedan od puštenih Dervish Maliqi nakon povrataka na Kosovo izjavio je kosovskim novinarima da su im srbijanski policajci rekli da je njihovo hapšenje bilo samo političko pitanje.

Bili su okrivljeni za navodno oštećenje nekoliko objekata na graničnom prelazu Merdare, ali ih je Tužilaštvo u Kuršumliji oslobodilo zato što nije bilo dokaza za te tvrdnje.

Korisnici Iphone-a u problemu: Jutarnji alarm ne zvoni

Korisnici Iphone-a u problemu: Jutarnji alarm ne zvoni

Maliqi je istakao da ih je srbijanska policija i u Kuršumliji i u Prokuplju tretirala dobro. Iako mu ovo nije bio prvi put da putuje preko Srbije, izrazio je skepsu da će to ponoviti.

"Verovatno ćemo nastaviti preko crnogorsko-hrvatske rute. Ja ne bih radije prešao ovu rutu, jer nas neosnovano optužuju. Sve sto mogu je dvodnevno maltretiranje", kazao je Maliqi.

Ministarstvo vanjskih poslova i dijaspore Kosova prije dva dana je apelovalo na građane Republike Kosovo da izbiegavaju prelazak teritorije Srbije i da koriste alternativne pravce za putovanje na i sa Kosova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije