Oslobođen zamjenik direktora Policije Kosova Dejan Janković

0
Radiosarajevo.ba
Oslobođen zamjenik direktora Policije Kosova Dejan Janković
Foto: X / Dejan Janković

U četvrtak navečer, srbijanska policija je oslobodila Dejana Jankovića, zamjenika direktora Kosovske policije, potvrdilo je Ministarstvo vanjskih poslova i dijaspore Kosova.

Oslobađanju Jankovića je prethodio veliki međunarodni pritisak, javlja Jetish Jashari, predstavnik Kancelarije Republike Kosova u Srbiji. Janković, koji je bio pritvoren dva dana i ispitivan od strane srbijanskih vlasti, sada je na putu za Kosovo.

Srbija je prethodno zadržala deset pripadnika Kosovske policije, uključujući Jankovića, koji je posljednji oslobođen. Osim toga, stotine kosovskih građana su zadržane na graničnim prelazima tokom 20 sati nakon što je Kosovo postiglo pobjedu u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, podržavajući izvještaj o članstvu Kosova u ovoj organizaciji.

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je ranije izjavilo da je Janković zadržan radi utvrđivanja činjenica i sigurnosnih provjera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije