Orkanska bura u Dalmaciji rušila sve pred sobom

Radiosarajevo.ba
Orkanska bura u Dalmaciji rušila sve pred sobom
Najjača bura u dosadašnjem toku jeseni puše ovih dana u Dalmaciji.

Na Crometeo mjernoj stanici Dinara Duvjakuša u ponedjeljak navečer izmjeren je udar bure od 137 km/h, a u Brelima 132 km/h. Prema službenim podacima DHMZ-a, u Makarskoj su udari bure dosezali 115 km/h, a na Marjanu 97 km/h.

Jaka bura s olujnim udarima u Splitu dovoljna je da bila da se dogode i prve materijalne štete. Tokom dana bura je lomila grane i premještala kontejnere u različitim dijelovima grada, a navečer je uspjela srušiti rasvjetni stup u ulici Domovinskog rata, javlja Dalmacija Danas.

Olujni vjetar rušio je i stabla nedaleko zadarske osnovne škole Petar Preradović. Stablo je smrskalo dva automobila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini, materijalna šteta je prilično velika. No, prava je sreća da se nitko nije našao u blizini jer je moglo doći do puno gorih posljedica od materijalne štete.

Utorak donosi jaku tramontanu s olujnim udarima, a osobito će podno gorja biti i orkanskih udara. Slabljenje vjetra očekuje se tek u drugom dijelu srijede.

Nakon stabilnog i toplog razdoblja, jesen je potkraj prošle sedmice i na početku ovoga pokazala i svoje drugo lice, koje uključuje kišu, ponegdje i obilnu, jak i olujan vjetar, u najvišem gorju i snijeg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije