Ona je preživjela autobus smrti: Tinejdžerka Zulejha opisala horor

0
Radiosarajevo.ba
Ona je preživjela autobus smrti: Tinejdžerka Zulejha opisala horor
Printscreen / Zulejha Jašarovska

Zulejha Jašarovska je 16-godišnja tinejdžerka koja je u utorak rano ujutru preživjela kobnu autobusku nesreću na autoputu u Bugarskoj u kojoj je poginulo 46 putnika, među kojima 12 djece.

Autobus je vraćao putnike sa vikend ekskurzije u Istanbul, preko Bugarske do Skoplja.

"Sjećam se nečega, nečeg ne", rekla je ona iz svog bolničkog kreveta u bolnici Pirogov u Sofiji, gdje je bila na liječenju nakon nesreće zajedno sa još šest putnika koji su preživjeli nesreću.

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Kaže da je sjedila na posljednjem mjestu autobusa.

"Spavala sam i kada sam se probudila, svi su vikali, vrištali i htjela sam da razbijem staklo, ali nisam uspjela i pokušala sam rukom i onda se ne sjećam šta se desilo. Kada sam se probudila, pala sam napolje", rekla je Zulejha.

Ima opekotine po rukama od vatre. Njen otac Adnan Jašarovski trenutno joj je u posjeti u Sofiji.

U spasavanju su, prema svjedočenjima ostalih preživjelih, pomogli putnici Orhan Aliti i Lulzim Sulejmani, koji se također nalaze na liječenju u bolnici u Sofiji.

Detalji nesreće u Bugarskoj - undefined

Foto: EPA-EFE: Detalji nesreće u Bugarskoj

Postoje sumnje da je makedonski autobus smrti, u trenutku stravične nesreće na autoputu u Bugarskoj, prevozio švercovani kerozin i 30.000 petardi što je dovelo do katastrofe u kojoj je stradalo 46 ljudi.

Pored dodatne cisterne, autobus je imao i posebno skladište za šverc robe, u kojem je navodno prevozio pirotehnički materijal ili oko 30.000 petardi, prenosi shqip.media.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije