Prvi rezultati istrage o autobusu smrti u Bugarskoj, najmlađe žrtve blizanci (4)

0
Radiosarajevo.ba
Prvi rezultati istrage o autobusu smrti u Bugarskoj, najmlađe žrtve blizanci (4)
Foto: EPA-EFE / Detalji nesreće u Bugarskoj

Najmanje 45 osoba, uključujući 12 djece poginulo je u autobusnoj nesreći na bugarskoj autocesti, a većina stradalih bili su etnički Albanci iz Sjeverne Makedonije.

Prvi rezultati istrage stravične nesreće u Bugarskoj ukazuju na to da je vatra na autobusu započela na prednjem dijelu vozila u sklopu sustava grijanja, kazao je stručnjak za sigurnost grada Pernika Vasko Pirgov za BTV.

Autobus registriran u Sjevernoj Makedoniji nosio je kanistre s gorivom koji su možda pomogli tragediju.

JUPOL Bojaton: Aktivno treniraj za bojenje

JUPOL Bojaton: Aktivno treniraj za bojenje

Na cesti nije bio vidljivih tragova kočenja zbog čega se za sada čini najizglednijom teorija da je vozač zaspao na putu iz Istanbula iz kojeg se većina putnika vraćala s turističkog putovanja.

Među poginulima su i blizanci stari četiri godine, Luan i Alban Ahmeti, koji su najmlađe žrtve jezive nesreće.

Poginuli su i njihovi roditelji Džihan i Avni Ahmeti, starosti 36, odnosno 37 godina. Vjeruje se da je upravo majka blizanaca žena koja je izgorjela sa dvoje dece u rukama ispred vrata autobusa. Bugarski mediji javljaju da je nesretna žena poginula ispred srednjih vrata autobusa dok je pokušavala iz njega izvesti svoje dvoje djece.

Sedam putnika se spasilo iz vatre razbivši prozor te su ispričali da su u trenutku nesreće spavali pa ne znaju što se dogodilo.

Oni su prevezeni u bolnicu Pirogov u bugarskoj prijestolnici Sofiji i u stabilnom su stanju, navelo je bolničko osoblje. Zadobili su opekline, a jedna osoba je slomila nogu.

Bugarsko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da je poginulo 45 osoba u najsmrtononosnijoj autobuskoj nesreći u historiji te balkanske zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije